Понеділок, 20.05.2024, 01:43
Вітаю Вас, Гість

15:59
1 грудня — «Всесвітній день боротьби зі СНІДом»

СНІД... Один з найстрашніших «вироків» лікарів. На рахунку цієї хвороби вже безліч мільйонів людських життів, щорічно до їх числа додається ще і ще й цей рахунок вже давно не на нашу користь.

Перші повідомлення про ВІЛ/СНІД з’явилися в США у 1981 р. З того часу кількість хворих на ВІЛ-інфекцію невпинно збільшується. За оцінкою комітету ООН з боротьби зі СНІДом, близько 1,5 млн. дітей заразилися від матерів внутрішньоутробно під час пологів або грудного вигодовування. Померли від СНІДу 17 млн. людей, з них 4 млн. дітей. Україна посідала перше місце в Європі за темпами поширення ВІЛ/СНІДу.

Збудник ВІЛ-інфекції може перебувати в організмі людини без прояву маніфестних форм хвороби тривалий час (до 8-12 років та більше). Це призводить до того, що багато інфікованих не знають про свій стан і можуть бути джерелом інфікування.

У випадку інфікування ВІЛ треба вживати препарати, що обмежують розмноження вірусу, проникнення інших вірусів та патогенних бактерій, зменшують навантаження на імунну систему та віддаляють клінічні прояви СНІДу.

Червона стрічка є символом боротьби зі СНІДом. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі, була взята на озброєння з весни 1991-го року. Ця ідея належала американському художнику з нетрадиційною орієнтацією Франку Муру. Він проживав в абсолютно провінційному містечку в штаті Нью-Йорк, де його сусіди, одна сім’я, що сподівалася на благополучне повернення своєї доньки – військового солдата з Персидської затоки, носила подібні стрічки, але жовтого кольору.

Ми також сподіваємося, що одного разу можна буде сказати – зі СНІДом покінчено! Висловлюємо почуття глибокого співчуття всім, хто втратив своїх близьких і друзів від цієї віроломної хвороби. Бажаємо підбадьорення і надії всім, хто переносить цю хворобу на собі – залишатися жити! Життя не відвернулося від Вас, воно лише нагадало про себе...

Пропонуємо у всіх навчальних закладах 2 грудня розпочати робочий день із акції підтримки людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом «Зроби правильний вибір», і прикріпити червоні стрічки – символи акції кожному старшокласнику. На шкільних стендах розмістити інформацію про наслідки необачної та безвідповідальної поведінки людини.

Бережіть себе!

 Веб -сайт ММЦ

Категорія: Події | Переглядів: 501 | Додав: OlenaT | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
2 Natalya  

1 Марина  
Дуже багато уваги звертають зараз на цю тему. Але воно прогресує. Чому молодь недослуховується?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]