Середа, 08.05.2024, 12:09
Вітаю Вас, Гість

17:55
До уваги педагогів!
 Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив занепокоєння через старіння педагогічних кадрів країни. 

За його словами, на сьогодні в навчальних закладах працює 80 тисяч учителів пенсійного віку, що становить приблизно 17% від загальної кількості педагогічних працівників.

«Звичайно, в освітній сфері досвід, мудрість і перевірені морально-етичні принципи викладача цінуються, мабуть, як ніде. Ми щиро шануємо і любимо педагогів, які виховали кілька поколінь учнів. Але ж очевидно, що вікова ротація необхідна і неминуча. А з цим у нас, як бачимо, не просто проблема, а вже тривожна хронічна ситуація», — зазначив посадовець.

З огляду на такі тенденції прем'єр-міністр доручив міністру освіти і науки України Дмитру Табачнику критично проаналізувати стан справ і терміново запропонувати такі зміни до нормативної бази, які передбачали б, щоб випускники педагогічних вузів, які навчалися коштом бюджету, обов’язково б отримували призначення за фахом і принаймні певний час обов’язково б відпрацювали у школі.

«Настав час системно і на довгу перспективу вирішувати цю проблему. Доручаю Міністерству освіти і науки розробити програму перетворень у педагогічній освіті та створення умов для оптимального омолодження педагогічних кадрів», — підсумував посадовець. За матеріалами сайту http://metodistdnz.at.ua
Категорія: Події | Переглядів: 461 | Додав: OlenaT | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]