Середа, 15.05.2024, 08:25
Вітаю Вас, Гість

17:01
Видана збірка учнівських малюнків "Дорога до храму"
З нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі видана збірка учнівських малюнків та есе «Дорога до храму»

28 лютого в Україні будуть святкувати 1025-річчя Хрещення Київської Русі. День Хрещення Київської Русі-України – державна пам'ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, що відзначається щорічно 28 липня – у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.
Ураховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви, громадськості Указом Президента України від 10.11.2009 № 915/2009 «Про відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі» привернуто увагу громадськості всього світу до цієї визначної події.
Це свято відзначається у день Святого Володимира – одного із засновників і покровителів державності України. Цей день фіксує і означає кілька принципових понять. Це – спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави. Це – неподільність Українського народу і його єдність навколо ідеї сильної держави і віри. Це – соборність усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці – Києва. Це – велика присутність Києва у світовій історії і його цивілізаційний вплив на сусідні землі і народи. Це – єдність державного і духовного начала. В рамках підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі в закладах освіти міста Славутича протягом березня – травня відбулися тематичні години спілкування «Хрещення Київської Русі та його історичне значення у розвитку християнства» за участі митрофорного протоієрея отця Іоанна Шепіди, настоятеля Славутицького Свято-Іллінського храму, загальноміській конкурс малюнку на тему «Прийняття християнства та його роль у житті українського народу», конкурс есе на тему «Норми християнської моралі в сучасному світі», історична вікторина «Християнство на Русі: передумови прийняття та значення», екскурсії до Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», в бібліотеках оформлені тематичні виставки «Через століття – до сердець». За результатами конкурсу малюнка та конкурсу есе міським методичним центром відділу освіти підготовлена збірка, яка має назву «Дорога до храму». Збірка містить історичні есе учнів 10-11 класів, які ілюстровані малюнками учнів 4 та 8 класів. Ці роботи були оцінені міським журі дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів.
Автори представлених в збірці есе поринають в роздуми про історичне значення факту хрещення князем Володимиром Великим Київської Русі 988 року, про місію християнської релігії, про Святе Письмо, про християнські цінності та чесноти, про складність життя тих, хто чесно сповідує їх; про сенс добра та силу всесвітнього зла, про боротьбу світла і темряви в душі кожної людини. В своїх історичних есе старшокласники розкривають складні протиріччя в свідомості молодої людини, яка закінчує школу, але вже розуміє спокуси сучасного світу.
Степанець Ангеліна стверджує у своєму есе думку, що «не може жива істота жити без того, щоб самому творити добро».
Маховець Антоніна дає відповідь на болючіше питання сьогодення: «Чи потрібна Біблія нам сьогодні? Чи не застаріли її моральні норми?».
Своїми думками з приводу відродження духовності та істинної дороги до храму ділиться Іванова Ольга, застережуючи, що «увійти в цей храм ми можемо тільки з чистими душами», коли цьому сприятиме «високий рівень культури кожного з нас і всієї нації загалом».
У своєму есе Ольга Круль долю нашої держави пов’язує із ставленням людей до християнських цінностей і стверджує: аби «вийти з економічної, політичної кризи, люди повинні вийти з кризи моральної». І як впевнено зауважує Ольга, «щоб витримати тимчасові труднощі, а коли почнеться економічне піднесення, - не втратити духовних цінностей, нам потрібний моральний імунітет, що його несе християнське виховання».
На малюнках Іванової Олександри, Романенко Анастасії, Митькевич Софії, Рубан Тетяни, Поліщук Анастасії, Мех Христини зображені українські храми. Особливим для славутичан є малюнок Іванової Олександри, де зображений проект майбутнього - Славутицький Свято-Іллінський храм, який ще тільки будується. Громада міста поступово наближається до завершення будівництва храму – духовної скарбниці, яка, без сумніву, буде об’єднувати усі покоління славутичан, утверджуючи моральні та християнські цінності - духовність, людяність, віру, надію і любов. Шлях до Храму - тернистий, але нам під силу його пройти! Збірка «Дорога до храму» буде презентована славутичанам в дні святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Освітяни отримають її під час конференції педагогічних працівників у серпні.
Категорія: Події | Переглядів: 663 | Додав: OlenaT | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]